Knight Foundation – styrkir fyrir blaðamenn

Knight Foundation er alþjóðlegur styrktarsjóður sem býður þrenns konar styrkir; blaða- og fjölmiðlastyrki, samfélagsstyrki og menningarstyrki. Umsóknarfrestur um blaða- og fjölmiðlastyrki er opinn allt árið en umsóknarferlið er í nokkrum þrepum. Fyrst er send inn umsókn og innan tveggja daga fær umsækjandi að vita hvort óskað sé eftir frekari upplýsingum eða umsókninni sé hafnað. Nánari upplýsingar um umsóknarferlið má finna hér.

Hér að neðan eru upplýsingar um áherslur blaða- og fjölmiðlastyrkjanna af heimasíðu sjóðsins. Allar nánari upplýsingar um Knight Foundation er að finna hér.

Journalism & Media Innovation

@michaelmaness on Knight’s journalism and media innovation strategy
Knight Foundation aims to help sustain democracy by leading journalism to its best possible future in the 21st century. We focus on funding Media Innovation, Journalistic Excellence, Freedom of Expression.

Media Innovation: Since 2007, Knight has invested more than $150 million in new technologies and techniques, including hundreds of community news and information experiments. Its media innovation portfolio seeks to improve public media, discover new platforms for investigative reporting, increase digital and media literacy, promote universal broadband access and support a free and open Web.

Journalistic Excellence: As the nation’s leading journalism funder, Knight funding has supported training for more than 100,000 journalists worldwide, and has helped to transform journalism education with the college-level Carnegie-Knight Initiative, major fellowship programs at Stanford, Michigan and Harvard and 22 Knight Chairs with endowments of more than $50 million.

Freedom of Expression: The foundation helps safeguard the rights of journalists worldwide and supports public information campaigns about the value of freedom of information and open government.

 

This entry was posted in Fréttir, Styrkir and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *